Начин на приготвяне
Измиваме пилето и го нарязваме на парчета.
Прехвърляме го в тенджера, добавяме единия морков, нарязан на две и едната глава кромид лук - също разполовена. Пускаме зърната черен пипер, дафиновите листа, поръсваме със сол и наливаме вода.
Варим до готовност на месото.
Свареното месо обезкостяваме и накъсваме на парчета. Сварения морков и лук изхвърляме.
Прецеждаме пилешкия бульон.
В дълбока тенджера загряваме маслото с олиото и добавяме другата глава лук, нарязана на ситно. След като се позапържи, прибавяме и един морков, също нарязан на дребни кубченца.
Когато се задушат, добавяме наситнената скилидка чесън и доматите. Оставяме да поврят около 10 минути. Наливаме прецедения пилешки бульон, обезкостеното пилешко месо и изчакваме да заври.
След като заври, прибавяме леко натрошеното фиде и оставяме супата да ври на намален котлон 10 -12 минути.
Изключваме котлона и поръсваме със наситнен магданоз.
Сервираме селската пилешка супа гореща, поднесена със сушена червена люта чушка.
Добър апетит с любимата ми пилешка супа с домати и фиде!
Коментари