Пилешко със зеле в гювеч

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
123
416
265
142
2
12/03/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 241
  • Преглеждания за месеца435
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 1 голяма зелка
  • пилешко месо - 1 кг (бутчета, пилешко филе)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол
  • дафинов лист
  • чубрица
  • черен пипер
  • вода - 200 мл
  • олио
  • доматен сок - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се нарязва на много ситно. Претрива се със солта, за да спадне количеството.

Отгоре се слага червеният пипер, олиото, захарта, дафиновият лист и доматеният сок. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се обръркват със зелето и всичките подправки.

Пилешкото месо се натърква леко с малко сол. Зелето се слага в гювеча, отгоре се редят порциите пилешко месо и се налива водата.

Пече се 2 часа и половина на 190 градуса.

Традиционен български гювеч с капак 5л-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
18.47 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар