Винен Кебап с Картофи

12/03/2018
"Атрактивен, приятно ухаещ, неустоим Винен кебап с картофи си търси компания за обяд, моля само сериозни обаждания "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 247
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвате нарязаното на едри кубчета месо за кратко. Доливате виното и покривате с капак, докато то се изпари.

Доливате 500 мл топла вода, слагате капака и задушавате месото до готовност - около 60 минути. При нужда доливате още топла вода.

След това в друг тиган в маслото и малко олио, запържвате лука и
след като той омекне, добавяте брашното.

Добавяте доматеното пюре, червения пипер и разбърквате бързо.

Доливате от бульона един по един 2 черпака към запръжката.

Прехвърляте запръжката към месото, добавяте подправките и
варите още 30 минути.

Картофите сварявате обелени.

Още топли ги пасирате хубаво, като добавите топло млякото и маслото.

В чиния оформяте от картофите в ринг на две места малки купички.

От двете им страни изсипвате от кебапа и украсявате с магданоз по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар