Начин на приготвяне
В тиган запържвате нарязаното на едри кубчета месо за кратко. Доливате виното и покривате с капак, докато то се изпари.
Доливате 500 мл топла вода, слагате капака и задушавате месото до готовност - около 60 минути. При нужда доливате още топла вода.
След това в друг тиган в маслото и малко олио, запържвате лука и
след като той омекне, добавяте брашното.
Добавяте доматеното пюре, червения пипер и разбърквате бързо.
Доливате от бульона един по един 2 черпака към запръжката.
Прехвърляте запръжката към месото, добавяте подправките и
варите още 30 минути.
Картофите сварявате обелени.
Още топли ги пасирате хубаво, като добавите топло млякото и маслото.
В чиния оформяте от картофите в ринг на две места малки купички.
От двете им страни изсипвате от кебапа и украсявате с магданоз по желание.
Коментари