Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински бъбреци, пържени с лук

Свински бъбреци, пържени с лук

SimonaSimona
Помощник Готвач
612592031
Свински бъбреци, пържени с лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • морков - 1 бр.
  • оцет - 50 мл
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като бъбреците имат неприятна миризма, се срязват на две по дължина, изчиства им се бялата част и се оставят да се изкиснат във вода заедно с оцета за около 30 минути.

През това време нарежете лука на полумесеци и моркова на колелца.

Вече изкиснатите бъбреци сложете на котлона и ги оставете само да заврат.

След като заврат, се прецеждат и се режат на малки парчета.

В тиган се загрява олиото и се запържват лука и моркова (до омекване).

Слагат се и бъбреците, добавят се солта и черния пипер и се задушават 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: