Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с ориз, спанак и гъби

Пиле с ориз, спанак и гъби

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пиле с ориз, спанак и гъби
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Много вкусно и сочно ястие с невероятен вкус!"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 400 г пресни
  • спанак - 400 г замразен
  • лук - 1 глава
  • масло - 100 г
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • черен пипер - 10 зърна
  • черен пипер - на вкус смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, поставете в тенджера със студена вода.

Поставете тенджерата на огъня и след като заври, изсипете водата и наново измийте пилето. Отново го поставете в тенджерата, налейте студена вода и го поставете на огъня, добавете зеленчуковата подправка и зърната черен пипер, варите до готовност на месото.

В тава разтопете маслото и добавете нарязаните на ситно лук и на по едро гъби, пържите до лек загар на гъбите.

Добавете добре измития и прецеден ориз, пържите до стъклен цвят на ориза. Премахнете тавата от огъня и добавете замразения нарязан спанак, разбъркайте добре.

Налейте 4 ч.ч. от бульона на пилето в тавата, посолете на вкус и разбъркайте.

Наредете порциите пилешко месо, завийте с алуминиево фолио тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 30 минути така.

Премахнете фолиото и печете за 5-10 минути до много лек загар.

Не препичайте!

Става много вкусно и сочно пиле с ориз с невероятен вкус!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкуснотия стана голяма!
04.03.2024 20:49
Анонимен
Анонимен
Днес и аз я сготвих.
Резултата довечера !!
05.01.2023 14:00