Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Пилешки Трътки с Лук на Тиган

Пилешки Трътки с Лук на Тиган

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки Трътки с Лук на Тиган
Снимка: Зори
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Оооо, няма такъв деликатес, грабвайте бирата и идвайте да го опитате"

Необходими Продукти

  • трътки - 600 г
  • кромид лук - 2 големи глави
  • бяло вино - 1/4 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме трътките от перушини и перца, отстраняваме маслената жлеза. Измиваме още веднъж под течаща вода и отцеждаме в гевгир.

В тиган загрейте 1 супена лъжици олио и добавете маслото.

Пуснете първо нарязаните на полумесеци глави кромид лук да се позапържат и след като лукът стане златист, го прехвърлете с решетъчна лъжица и разпределете равномерно в предварително подготвените порционни чинии.

В същата мазнина запържете до златисто-кафяво трътките и след това добавете бялото вино и дафиновите листа.

Поръсете със сол и черен пипер на вкус и оставете още за няколко минути под капак.

Разпределете в чиниите, украсете със стрък зелен лук и сервирайте трътките горещи.

Поднесете биреното мезе с чаша студена бира.

Пилешките Трътки с Лук на Тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: