Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме трътките от перушини и перца, отстраняваме маслената жлеза. Измиваме още веднъж под течаща вода и отцеждаме в гевгир.
В тиган загрейте 1 супена лъжици олио и добавете маслото.
Пуснете първо нарязаните на полумесеци глави кромид лук да се позапържат и след като лукът стане златист, го прехвърлете с решетъчна лъжица и разпределете равномерно в предварително подготвените порционни чинии.
В същата мазнина запържете до златисто-кафяво трътките и след това добавете бялото вино и дафиновите листа.
Поръсете със сол и черен пипер на вкус и оставете още за няколко минути под капак.
Разпределете в чиниите, украсете със стрък зелен лук и сервирайте трътките горещи.
Поднесете биреното мезе с чаша студена бира.
Пилешките Трътки с Лук на Тиган са готови.