Полезна Спаначена Манджа

Полезна Спаначена Манджа
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"И полезна, и много вкусна - спаначена манжда, която се прави за половин час"

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г пресен
  • зелен лук - 2 стръка
  • зелен чесън - 1 стрък
  • зехтин - 3 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 2 - 3 ч.л.
  • брашно от коприва - 1 ч.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - смлян
  • сминдух
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре спанака и наситняваме. Почистваме зеления лук и зеления чесън. Измиваме добре и нарязваме на ситно.

Наливаме в тенджерка зехтин и вода. Сипваме спанака и нарязаните лук и чесън. Включваме котлона. Оставяме да се задушават и когато изври течността, ръсваме червен пипер, пълнозърнесто брашно, разбъркваме слагаме и брашно от коприва.

Наливаме с непрекъснато разбъркване топла вода (2 ч.ч.), прибавяме сол, смлян кимион, сминдух и джоджен на вкус.

Варим ястието без капак на тенджерата няколко минути - до предпочитаната гъстота.

Може да сервираме манджата с кисело мляко или с нискомаслена заквасена сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: