Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена змиорка

Пържена змиорка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пържена змиорка1 / 2
13/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • змиорка - 600 г
  • яйца - 1 бр.
  • лимонов сок
  • галета
  • брашно
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
  • Сос
  • сардини - 2 бр.
  • яйца - 1 бр. Твърдо сварено
  • кисели краставички - 1 бр.
  • майонеза - 100 г
  • кисело мляко - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете кожата на змиорката, изплакнете я и я нарежете на парчета.

Посолете ги, овкусете с пипер и оставете да престои така 1-2 часа. Подсушете парчетата змиорка, оваляйте ги в брашно, разбито яйце и галета и ги изпържете в сгорещeно олио.

Поднесете със соса, резени лимони и варени картофи (или салата по избор).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: