Постни хлебчета с маслини

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
329
99
192
4
14/03/2018
"Толкова са вкусни, че сме готови да постим целогодишно, за да си похапваме от тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 129
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г + още малко за доомесване
  • вода - 250 мл
  • зехтин - 50 мл
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • маслини - 200 г (нарязани)
  • за поръсване
  • сусам
  • мак
  • слънчогледови семки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като в леко затоплена вода разтворите маята, захарта и 3-4 супени лъжици брашно. Разбъркайте и оставете на топло за 10 минути.

Пресейте брашното и направете кладенче. В него сложете втасалата мая, солта и зехтина.

Замесете мек и нелепнещо тесто.

Накрая прибавете и нарязаните на ситно маслини. Може да използвате микс от различни маслини.

Доомесете и оставете тестото на топло да удвои обема си за около 40 минути.

Без да премесвате, разделете втасалото тесто на 10 равни части. Оформете топчета и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Включете фурната на 50 градуса и сложете питките за 10-15 минути. Така ще втасат по-бързо.

Намажете хлебчетата с малко зехтин и поръсете със семена, които предпочитате.

Печете в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 30 минути.

Бон Апети!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар