Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с магданоз, гъби и шарена сол

Омлет с магданоз, гъби и шарена сол

редакция:
Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Омлет с магданоз, гъби и шарена сол2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Вкусен и много ароматен омлет, с който да закусим, обядваме и дори вечеряме."

Необходими Продукти

  • гъби - 8 бр. (печурки)
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 20 мл.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • шарена сол - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в широк тиган с незалепващо покритие.

След това подреждаме в него измитите и нарязани на полумесеци гъби.

След като се запържат (2-3 мин), изсипваме отгоре разбитите с водата, шарената сол и нарязания магданоз, яйца.

Оставяме на котлона за още 3-4 мин и прехвърляме в подходяща чиния.

По желание омлетът може да се поднесе със сос от майонеза и сирене :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: