Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Фрикасе»Фрикасе от скумрия

Фрикасе от скумрия

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Фрикасе от скумрия1 / 2
28/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • скумрия - 300 грама
  • моркови - 40 грама
  • лук - 2/3 парчета
  • целина - 30 грама (корен)
  • грах - 40 грама зелен
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата скумрия, нарязани на малки парченца и се сварява в малко вода. Отделно се задушават малко мазнина морковите, лука, целината, зеленият грах. Разреждат се с вода и се оставят да се варят.

Прецедете рибния и зеленчуковия бульон и добавете 1 кубче натрошен бульон. Загрейте малко мазнина и запържете брашно в него. Постепенно разредете с бульона при непрекъснато бъркане.

Върнете рибата и зеленчуците и подправете със сол и черен пипер. След малко снемете от котлона.

Друг вариант е само да сварите сос за фрикасе със скумрия и да залеете готовите риба и зеленчуци с него направо в чинията.

Поръсете ястието със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: