Начин на приготвяне
1. Бисквитите се смилат на много ситно. Маслото се разтапя и се прибавя при бисквитите. Във форма за торта с диаметър по-голям от 26 см се изсипват бисквитите с маслото и се притискат до образуване на блат. Докато се приготвя кремът, блатът се оставя в хладилник;
2. Сметаната се разбива заедно с пудрата захар. Прибавят се млякото и сладкото от ягоди (плод по ваш избор). Разбива се отново.
3. Желатинът се разтваря във водата. След като набъбне, се разтапя на водна баня;
4. Млякото се затопля и се прибавя от боята до получаване на розов цвят. Разтопеният желатин се прибавя към млякото;
5. Млякото с желатин се прибавя към сметаната и се разбива до хомогенизиране.
6. Оставя се за 2 часа в хладилник, докато стегне.
7. Шоколадът се настъргва и се поръсва върху тортата.
Коментари