Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Тиросалата с маслини

Тиросалата с маслини

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Тиросалата с маслини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Прословутата гръцка тиросалата, която се приготвя толкова лесно - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • сирене фета - 300 г
  • зехтин - 2 с.л. екстра върджин
  • оцет - 1 с.л. винен
  • люти чушки - 2 - 3 зелени
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. за поръсване
  • риган - щипка
  • маслини - черни, за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето фета на малки кубчета и го сложете в купа със студена вода, оставете да престои така около час.

След това махнете семките на чушките и ги нарежете на ситно.

Извадете и отцедете сиренето и го пасирайте заедно с чушките, ригана, зехтина, оцета и киселото мляко.

Сервирайте готовата разядка, поръсена с маслини и червен пипер.

Тиросалатата с маслини е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
54
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Вкукотия!
08.06.2018 13:33