Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински Бъбреци в Масло

Свински Бъбреци в Масло

Свински Бъбреци в Масло
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Много бира ще изпиете с тези бъбреци, някои ще изпият много вино, но със със сигурност на всички ще се усладят"

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 3 бр.
  • лук - 1 бр. малка
  • масло - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме свинските бъбреци от мазнината и обвивката и измиваме добре.

В тиган разтопяваме маслото и поставяме бъбреците, които сме разполовили на две. Така готвим за около 10 минути, като обръщаме и от другата страна.

Изваждаме ги и в маслото прибавяме нарязания лук на ситно.

Задушаваме го и прибавяме лимоновия сок и виното.

Варим на тих огън, докато сосът се сгъсти.

Прибавяме към соса нарязаните на филийки бъбреци и варим на тих огън още няколко минути.

Поръсваме мезето със сол, черен пипер и магданоз.

Свинските Бъбреци в Масло са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ок е. Но накиснете бъбреците във вино и оцет за 12 часа предварително.
22.04.2022 16:07
4