Кремсупа от белена леща

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
16/03/2018
"Кадифена нежност и вкус, в който ще се влюбите от първата лъжица "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 267
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата измиваме добре и отцеждаме.

Лука нарязваме на ситно. В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.).

Слагаме лука и скълцана скилидка чесън. Разбъркваме няколко пъти, за се позапържат и прибавяме нарязаната тиква и отцедената леща. Ръсваме къри, кимион и чубрица.

Наливаме топла вода (4 ч.ч.) и оставяме супата да се вари.

Когато продуктите се сварят, посоляваме на вкус. Оставяме още малко да покъкри и дръпваме от котлона.

Като се поохлади, пасираме супата с пасатор и при необходимост може да долеем още малко топла вода и отново да възварим .

Готовата крем супа сервираме със зелен лук и червен пипер.

Метален пасатор за заленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за заленчуци
12.59 лв.
Виж ››

Масивен метален пасатор за зеленчуци, с който бързо ще се справите с намачкването на продуктите за пюрета, супи и ястия. Металният пасатор има здрава дръжка, която позволява бързо обработване на храната. Пригответе любимите си ястия с един замах и метален пасатор, разбира се.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар