Начин на приготвяне
В тенджера загрейте олиото и в него запържете до омекване ситно нарязаните кромид лук и моркови.
Добавете 2 литра вода, кубчетата зеленчуков бульон и изчакайте супата да заври под ключ.
Добавете нарязаните на ситно дръжки от целината и магданоза, ориза и солта.
Когато оризът омекне, сложете предварително обелените и настъргани домати, наситнената лобода и джанките - цели.
Оставете супата да заври отново, намалете след това котлона и я оставете да покъкри 15 минути.
Изключете котлона и поръсете със ситно нарязаните листа магданоз и целина. Поръсете със сол, при необходимост.
По желание сервирайте всяка порция зеленчукова супа с по едно поширано яйце в нея.
Супата с лобода и джанки е готова.