Зелен фасул с яйца на фурна

ЗорицаЗорицаГуру94525629184
17/03/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 199
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 1 буркан
  • яйца - 6 бр.
  • сирене - 200 г
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 350 г, обелени и настъргани
  • кромид лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • чубрица - на вкус ронена
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/4 връзка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се изцежда от сока, нарязва се на парчета и се прехвърля в намаслена тавичка.

Кромидият лук се нарязва на ситно и се задушава в олиото на тиган, добавя се ситно нарязаните морков и чушка, накълцания чесън и след 2-3 минути се добавят доматите. Поръсва се със щипка сол, чубрицата и черния пипер.

Оставя се още няколко минути на котлона и след това сместа се прехвърля при фасула в тавичката. Разбърква се.

Яйцата се разбиват и към тях се добавя натрошеното сирене. Така приготвената заливка се изсипва равномерно върху фасула.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване на заливката.

Ястието се поднася, поръсено с накълцан магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар