Начин на приготвяне
Зеленият фасул се изцежда от сока, нарязва се на парчета и се прехвърля в намаслена тавичка.
Кромидът се нарязва на ситно и се задушава в олиото на тиган, добавя се ситно нарязаните морков и чушка, накълцания чесън и след 2-3 минути се добавят доматите.
Поръсва се със щипка сол, чубрицата и черния пипер.
Оставя се още няколко минути на котлона и след това сместа се прехвърля при фасула в тавичката. Разбърква се.
Яйцата се разбиват и към тях се добавя натрошеното сирене. Така приготвената заливка се изсипва равномерно върху фасула.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване на заливката.
Запеканката се поднася, поръсена с накълцан магданоз.
Зеленият фасул с яйца на фурна е много вкусен.
Със зелен фасул можете още да си направите страхотна яхния от зелен фасул, ако пък обичате месцето, опитайте зелен фасул с месо.