Мусака с праз лук

19/03/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо249
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и измива, нарязва се на дребно и се задушава в олио до омекване.

Прибавя се каймата, като се бърка непрекъснато, за да стане на зърна. Като се задържи, се слагат дребно нарязаните домати и се задушават.

Добавят се изчистеният и измит ориз и 3 ч.ч. топла вода.

След набъбването на ориза се прибавя дребно нарязаният магданоз.

Сместа се изсипва в тавичка и се залива с предварително разбитите мляко, яйца и брашно. Поръсва се със скълцан магданоз.

Запича се във фурната до зачервяване на заливката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар