Пържена щука (предварително маринована)

Пържена щука (предварително маринована)

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
484
313
221
1
16/03/2018
"Опасно вкусна пържена маринована щука - предупреждаваме ви, че пие много вино и бира"
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 333
  • Преглеждания за месеца289
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствам, изкормвам и измивам рибата. Отстранявам перките. Нарязвам я на тънки колелца. В дълбок съд слагам олиото, сол, пипер, лука, нарязан на кръгчета, магданоза и сока от лимона.

Разбърквам и в тази марина слагам рибните котлети. От време на време ги разбърквам. Оставям да престои около 1 час.

Загрявам олио. Вадя котлетите от маринатата, топя ги в брашно (по желание може да добавите към брашното и малко царевична галета) и ги пържа до порозовяване от всяка страна.

Ако щуката, която имате, е с по-малки размери, е желателно да се филетира - има доста малки костици, аз специално филетирам всички риби с тегло под 2 кг .

Щуката е с по-сухо месо и мариновайки я непосредствено преди пърженето, ще успеете да я овкусите добре.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар