Начин на приготвяне
Изчиствам, изкормвам и измивам рибата. Отстранявам перките. Нарязвам я на тънки колелца. В дълбок съд слагам олиото, сол, пипер, лука, нарязан на кръгчета, магданоза и сока от лимона.
Разбърквам и в тази марина слагам рибните котлети. От време на време ги разбърквам. Оставям да престои около 1 час.
Загрявам олио. Вадя котлетите от маринатата, топя ги в брашно (по желание може да добавите към брашното и малко царевична галета) и ги пържа до порозовяване от всяка страна.
Ако щуката, която имате, е с по-малки размери, е желателно да се филетира - има доста малки костици, аз специално филетирам всички риби с тегло под 2 кг .
Щуката е с по-сухо месо и мариновайки я непосредствено преди пърженето, ще успеете да я овкусите добре.