Сиромашка мусака

Вивта СанВивта Сан
Новак
145079
Сиромашка мусака1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг.
  • зелен лук - 1 стрък
  • коприва - 500 г
  • спанак - 500 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите. Нарязваме ги на ситно. Запържваме зеления лук, копривата и спанака. (предварително бланширани в подсолена вода).

Добавяме им магданоз и черен пипер.

В намазнена тава поставяме половината картофи, върху тях запържените зеленчуци и най-отгоре останалите картофи. Посоляваме.

Разбиваме яйцата с млякото. Заливаме картофите отгоре с тази смес и накрая поръсваме с натрошено сиренце.

Печем в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: