Бърз бъркан хляб

Вивта СанВивта Сан
Новак
14
37
82
18
17/03/2018
"Този хляб не се меси, а се бърка и .... ами изяжда се за нула време "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 285
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мая - 1/2 пакетче суха
  • вода - 300 мл хладка
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята във вода. Прибавяме мазнината, сол и захар. Сипваме брашното полека, като бъркаме непрекъснато с лъжица. Трябва да получим много гъсто лепкаво тесто.

Трябва да усетите, че вече ви е трудно да го обърквате с лъжицата. Намазваме кексовата форма с масло (или формата за пай). Която и да е форма.

На снимката съм използвала тази за пайове, но съм го правила и във формата за парфе дори). Посипваме я навсякъде вътре със семена по избор.

В този случай аз използвах микс от слънчогледови семки, тиквени семки и сусам. Сипваме тестото вътре.

Оставяме да втаса, докато загрее фурната на 200 градуса.

Печем в загрята фурна.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар