Специалитет с Пилешко и Зеленчуци

18/03/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 169
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр. обезкостени
  • соев сос - 1 с.л.
  • сирене - 200 г
  • гъби - 1 ч.ч. буркан
  • готварска сметана - 100 г
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • магданоз
  • кашкавал - за настъргване
* мерки и количества
Гювечета

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на ситно лука, а пипера - на лентички.

В дълбок тиган с олио задушаваме лука и когато си измени цвета, прибавяме чушката.

В тигана прибавяме и гъбите и оставяме така за около 5-10 минути.

Пилешките филенца нарязваме на кубчета, като ги поръсваме със соевия сос и черния пипер.

Към зеленчуците прибавяме и филето.

Намаляваме котлона и оставяме месото и зеленчуците да се задушат за 15 мин.

Нарязваме сиренето на парчета и тях прибавяме, като разбъркваме и отгоре поръсваме с нарязания магданоз на ситно.

Готовата смес прехвърляме в гювечетата, като наливаме отгоре по 2 с.л. сметана.

Най-отгоре поръсваме с настъргания кашкавал.

Поставяме във фурната и печем, докато се разтопи кашкавалът.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Denii Petrowa
Denii Petrowa
10.05.2020 14:06
Хора уникално е благодаря за рецептата на тази вкусотия.
1
0
Стоянка  Русенова
Много благодаря ,радвам се че ви е харесала рецептата ми.
0
0