Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Мързелива баница със спанак и сирене

Мързелива баница със спанак и сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Мързелива баница със спанак и сирене
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"При баницата най-важен е крайният резултата, а не хвърлените усилия"

Необходими Продукти

  • спанак - 150 г замразен
  • овче сирене - 70 г домашно
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • оцет - 2 - 3 капки
  • сол - щипка
  • олио - 1 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • бяло брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа размразете спанака, като го поръсите с щипка сол. Все пак бъдете внимателни с количеството на солта, в случай че сиренцето е по-солено!

Добавете при него яйцето, натрошеното сирене и разбъркайте.

В киселото мляко угасете содата с няколко капки оцет и прибавете заедно с олиото и брашното. Объркайте всичко.

Тъй като спанакът е замразен, в него все пак се съдържа вода и ако сместа ви се вижда редичка, добавете още малко брашно. Трябва да е с нормална кексова гъстота.

Изсипете сместта в намаслен сахан или друга подходяща за печене малка тавичка. Отгоре поставете парченца краве масло.

Печете соления кекс в предварително загрята фурна на умерено силна температура до готовност.

Продуктите в рецептата са за една порция и ако желаете по-голяма баничка, увеличете ги.

Мързеливата баничка със спанак и сирене е за онези, които го обичат, но никой освен тях вкъщи не го яде. Подходяща рецепта за почивните лежерни дни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Зори, 3 с.л. с връх брашно приблизително са достатъчни за сахан(16см.).
26.04.2024 19:22
Зори
Зори
Величка, рецептата изглежда интересно, но брашното не е ли малко за баница (3 с.л.)? Поздрави :)
20.03.2022 14:19
1