Свинска Дроб-Чорба

Krasi VangelovKrasi Vangelov
Чирак
1813353
Свинска Дроб-Чорба3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Искахме нещо, което да похапнем вкусно и да помни за дълго - и получихме ароматна свинска дроб-чорба"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 600 г бял и черен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • пресен чесън - 1 връзка
  • доматено пюре - 4 - 5 с.л. концентрирано
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 120 мл
  • магданоз - сушен на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинския дроб до полуготовност, извадете го с решетъчна лъжица и го нарежете на кубчета. Прецедете бульона от варенето.

Нарежете лука и морковите и ги сложете в загрятото олио за няколко минути, докато омекнат. Тогава прибавете и пресния чесън нарязан, както и доматеното пюре и червения пипер. Сипете малко от бульона и задушете всичко, докато течността изври.

Налейте и останалия бульон и още вода, посолете и сипете нарязания дроб.

Варете 20 минути, след като кипне, и сложете черен пипер и сушен магданоз.

Може да прибавите и други подправки по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: