Начин на приготвяне
Далаците се измиват и с помощта на остър нож се разрязват надлъжно, но не докрай, а така че да се образува нещо като джоб. Леко се издълбават отвътре.
В тиган с малко олио се задушават нарязаните на дребно лук и морков. След като омекнат, се прибавя издълбаната част от далаците и измитият ориз. Прибавя се една кафена чашка топла вода, а след това плънката се овкусява със сол, черен пипер и сух джоджен.
Плънката се разбърква и се готви, докато оризът поеме водата. Накрая се прибавят счуканите орехи. Далаците се пълнят с получената плънка и се слагат в тава.
Ако има останала плънка, се разпределя около далаците. Наливат се още две кафени чаши вода и ястието се слага да се пече във фурната на 180 градуса.
По време на печенето далаците се обръщат, за да се запекат и от другата страна.