Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Много крехък пържен дроб

Много крехък пържен дроб

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534954181
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Каква ли е тайната на най-крехкия пържен черен дроб, дали не е записана в точно тази рецепта"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 г свински
  • царевично брашно - 100 г фино смляно
  • сол
  • чер пипер - по желание
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опитвала съм много начини за пържене на черен дроб, но обикновено се спича, дори да добавям по малко вода.

Най-сетне открих как да не се получава това.

Нарязва се черният дроб на тънки филийки и хубаво се измива със студена вода. Подсушава се, след което се овкусява със сол и малко черен пипер по желание.

Загрява се олиото и се поставя на умерен котлон.

Всяка филийка се овалва във финото царевично брашно, защото пшеничното бързо прегаря, а царевичното за качамак е по-едро и грубо.

Черният дроб се пържи според вкуса - повече изпържен или по-малко, но и в двата случая е много крехък.

Вкусен е и топъл, и студен, а за гарнитура можете да го поднесете с картофки соте, баба гануш или печурки в масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: