Сръбска наденица

18/03/2018
"Ето я прословутата сръбска наденица, която всеки иска да опита "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 969
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • сланина - 250 г
  • лют червен пипер
  • черен пипер - 5 г
  • кимион - 4 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махаме ципите и жилите на месото и нарязваме на кубчета. Нарязваме сланината и нея смиламе.

Поръсваме с подправките и се оставя 12 часа на хладно.

Объркваме всичко заедно, като при месенето прибавяме по малко вода.

Пълни се в черва и ако искаме да сушим, оставяме на проветриво място.

При печене цепваме напречно на няколко места.

Слагаме върху сгорещена скара, като се обръщат няколко пъти, а може и във фурната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар