Пълнени чушки с кайма, ориз и доматен сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6069114867
19/03/2018
"Ако трябва да ядем само две ястия до края на живота си, ще си поръчваме по две порции от тези вкусни пълнени чушки с кайма, ориз и доматен сос "
Приготвяне40 мин.
Готвене75 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 332
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците. Нарежете лука, моркова и чесъна на ситно.

Загрейте олиото на умерена температура в дълбок тиган. Запържете лука и моркова за около 5 мин до омекване. Добавете чесъна, разбъркайте. След около минута добавете каймата и бъркайте и натискайте с шпатула, докато каймата промени цвета си и стане на трохи.

Добавете ориза и разбъркайте хубаво, за да се смеси с останалите продукти. Добавете кимиона и овкусете със сол на вкус. Сипете 1 ч.ч. вода и оставете ястието да къкри, докато оризът поеме водата.

Междувременно почистете чушките от дръжките и от семките.

При готовност на пълнежа напълнете чушките с малка лъжичка. Потопете отворите на чушките в малко брашно или затворете с парче картоф. Подредете чушките в подходяща за големината и броя им.

Залейте с готовиядоматен сос. Ако използвате пресни домати, предварително ги настържете. Овкусете със сол и захар на вкус. Добавете магданоз и малко олио. При необходимост добавете и малко вода.

Сосът трябва да покрива чушките наполовина.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 60 мин.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
pavel_0303
pavel_0303
18.08.2018 09:15
Изглеждат много вкусни
2
0