Агнешката дроб сарма на Звездев

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
22/03/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 390
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се слагат в тенджера и се заливат с 2 литра студена вода. Посоляват се, пускат се зърната черен пипер и дафиновите листа и се варят около 40 минути.

Нарязват се на ситно сварените дреболии и се прехвърлят в друг съд, като се запазва бульонът и се прецежда.

Зеленият лук се реже на ситно, задушва се за кратко в сгорещеното олио и се прибавя ориза. След няколко минути се слагат нарязаните на кубчета домати. Разбърква се за кратко, посолява се и се прехвърля в тава.

Добавя се в тавата 600 милилитра от горещия прецеден бульон от дреболиите и самите нарязани на парченца дреболии.

Овкусява се със ситно накълцания джоджен, сол, черен пипер, разбърква се и тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна, на средна решетка и включен вентилатор за около 25 минути.

За заливката се разбиват яйцата, ситно накълцания магданоз и сушения джоджен. Постепенно при непрекъснато разбъркване се добавят 3 черпака от бульона на дреболиите и киселото мляко.

Готовата заливка се полива върху дроб сармата и тавата се връща във фурната за още 20 минути. Поднася се гореща със свежа сезонна салата.

Бон апети!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
04.05.2019 19:45
Чудесна рецепта. Имам претенции към заглавието. Според мен това е "сарма".
"Сърма" е нещо друго.
1
0
Зорица
Зорица
04.05.2019 19:55
Сергей, прав си, има правописна грешка в заглавието...Но въпреки това рецептата на Звездев е наистина чудна!
2
0