Пухкава Козуначена Пита с Лимонада

20/03/2018
"Време е да покажете майсторство и да омесите сами пухкава козуначена пита "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 333
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира с част от лимонадата и 2-3 с.л. брашно.

Смесете течните съставки и разбъркайте да се стопи захарта.

Добавете маята и всичко останало и замесете меко тесто да не лепне.

Омесете хубаво и оставете да втаса да удвои обема си.

Изсипете върху набрашнен плот и разточете на кора и сложете плънка по желание (аз сложих орехи, локум и стафиди).

Завийте на руло и прехвърлете в подмазана тава.

Оставете да втаса около 30-40 мин.

Намажете с жълтъка и печете на 180 градуса до златиста коричка.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар