Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пухкава Козуначена Пита с Лимонада

Пухкава Козуначена Пита с Лимонада

Пухкава Козуначена Пита с Лимонада
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Време е да покажете майсторство и да омесите сами пухкава козуначена пита"

Необходими Продукти

  • лимонада - 125 г
  • яйца - 3 бр. (1 жълтък за намазване)
  • масло - 60 г + 60 г олио
  • захар - 70 г
  • мая - 1/2 кубче
  • лимони - кората
  • ванилия
  • брашно - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира с част от лимонадата и 2-3 с.л. брашно.

Смесете течните съставки и разбъркайте да се стопи захарта.

Добавете маята и всичко останало и замесете меко тесто да не лепне.

Омесете хубаво и оставете да втаса да удвои обема си.

Изсипете върху набрашнен плот и разточете на кора и сложете плънка по желание (аз сложих орехи, локум и стафиди).

Завийте на руло и прехвърлете в подмазана тава.

Оставете да втаса около 30-40 мин.

Намажете с жълтъка и печете на 180 градуса до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: