Начин на приготвяне
Разрязваме свинските бъбреци наполовина и почистваме каналчетата. Поставяме в купа и добавяме 2 с.л. оцет и 1 ч.л. сол.
Към сместа наливаме вода и оставяме така да киснат за около 30 минути.
Вадим от водата и оставяме да се изцедят.
В тиган загряваме олиото и маслото и прибавяме бъбреците с отворената част надолу, като пържим за около 5-6 минути от всяка страна.
Моркова настъргваме, а лука и чушките нарязваме на едро.
В тенджера загряваме олиото и задушаваме лука и морковите към тях добавяме и чушките и разбъркваме.
Поръсваме с черния пипер и наливаме соса на стерилизираните домати и малко вода.
Посоляваме, добавяме и доматите, като оставяме да къкри.
Поръсваме с чубрица и прибавяме нарязаните на парчета бъбреци.
Задушаваме и премахваме от котлона.
Сервираме по желание с нарязан да дребно магданоз.
Свинските бъбреци по селски са много вкусни.