Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Заешка супа»Вкусна заешка супа с царевица

Вкусна заешка супа с царевица

Вкусна заешка супа с царевица
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Разнообразете любимата заешка супа с малко царевица и ще видите всички как лакомо лапат"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 700 г (1/2 среден заек)
  • лук - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • царевица - 1 к.ч.
  • фиде - 1 к.ч.
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете половин заек на парчета и сложете да се вари, след като заври, може да отстраните пяната. Оставете да се свари, като на края прибавете сол.

Обезкостете месото и нарежете на ситно, лука и чушката също нарежете и задушете в олио. Поръсете със червен пипер и сипете от бульона, в които сте варили месото и гореща вода.

След като заври супата, прибавете фидето, месото и царевицата, овкусете със подправките. Когато се свари фидето, изключете котлона, направете застройката, като разбиете яйцата с млякото и брашното.

Сипвайте лъжица по лъжица от супата при застройката. После изсипете обратно в тенджерата и разбъркайте.

Сервирайте супата гореща поръсена със още черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: