Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Вегетарианска Супа с Нахут

Вегетарианска Супа с Нахут

Даяна НиколоваДаяна Николова
Помощник Готвач
432781103561
Вегетарианска Супа с Нахут1 / 2
22/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нахут - 350 г
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 стрък
  • праз - 1 бр.
  • розмарин - 1 стрък
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зеленчуков бульон - 1 и 1/2 л
  • домати - 70 - 80 г от консерва
  • бульон - по избор
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът трябва да се накисне във вода още от предната вечер.

Преди да го готвим трябва хубаво да го отцедим и да го поставим в купа.

Настъргваме моркова и нарязваме целината и праза на дребно. Запържваме ги леко в предварително загрят тиган със зехтина. След като са готови зеленчуците ги сваляме от котлона и ги слагаме в тенджера под налягане.

В нея слагаме и нахута, розмарина, дафиновият лист и доматите, като предварително сме ги нарязали на дребно. Овкусяваме със сол и череп пипер.

Разтваряме бульона в гореща вода и с него заливаме зеленчуците. Слагаме капака на тенджерата под налягане и включваме.

Следим кога тенджерата ще изпусне за пръв път парата и след това засичаме 35 мин. Супата се сервира гореща и може да бъде поднесена с крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: