Картофи на ветрило

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
01/12/2012
"Опитайте нашата рецепта за картофи на ветрило и ви гарантираме, че повече никога няма да ги приготвяте по друг начин "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97 684
  • Преглеждания за месеца298
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, обелете ги и отново ги изплакнете. Всеки картоф нарежете на тънки кръгчета с дебелина около 5 мм, като ножът не бива да стига до основата на картофа.

Нарежете чесъна на тънки филийки, а пушеното сирене на тънки кръгчета. Вместо пушено сирене може да използвате колбас по избор.

Между отделните резени на всеки картоф слагайте по филийка чесън и пушено сирене. Загрейте зехтина с малко лимонов сок и полейте картофите, които вече сте подредили в тава.

Поръсете ги с подправките и сол на вкус. Сложете картофите на ветрило да се изпекат за около 50-60 минути в предварително загряна фурна. По време на печенето на няколко пъти ги поливайте с мазнината от тавата.

Готовите ветрила от картофи извадете, поръсете с малко настърган кашкавал и върнете за 2 минути да се запекат.

Рейтинг

5 9
4 8
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Галя
Галя
27.11.2013 13:28
Изпробвах горната рецепта. Станаха вкусни картофки. Освен пушеното сирене сложих и по парченце кашкавал, а отгоре ги залях с малко соев сос.
0
1
Нина
Нина
20.11.2013 14:21
Аз ги направих със ситно нарязан чесън,смесен с малко олио,зеленчуков бульон и подправки.И тази смес я намазах между филийките.А за да не са сухи отгоре ги полях с олио.И ги пекох върху хартия.Станаха разкошни!А с тези "филийки",които се отделиха-намазах и тях със сместа ,и ги посипах с брашно-получи се като чипс :)
4
4
mima
mima
19.11.2013 10:18
а със сланинка стават разкошни!
3
1