Начин на приготвяне
Пресявате брашното и добавяте маята, правите кладенче и малко по малко добавяте хладката вода, докато получите лепкаво тесто - за по-лесно бъркайте с шпатула.
Като стане еднородна смес, сложете свежо фолио и го оставете за една нощ в хладилника, то ще си удвоило обема и ще е още по-лепкаво.
На другия ден с намазнени ръце правите топчета колкото юмрук и ги разточвате, като и точилката е намазнена.
Като е вече разточено, правите кръгове и в средата слагате от плънката (яйцата и сиренето) и затваряте.
Редите ги в тавичка, в която сте сложили хартия за печене, и ги печете на силна фурна за около 10 мин или до готовност.
Може и да сложите някакво сладко за плънка - зависи от вашия вкус.
Бон Апетит!