Миланска Мусака

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
22/03/2018
"Знаете ли каква мусака правят в Милано - ами невероятна, ето каква "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 770
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред сварявате макароните. След това запържвате лука, чесъна и каймата. Добавяте виното, доматите, 100 мл топла вода и накрая нарязаната печена чушка.

Оставяте соса да поври около 5-10 минути. Прибавяте подправките и разбърквате хубаво сместа. На дъното на тава поставяте един тънък слой от сместа с каймата.

Върху нея изсипвате сварените макарони и леко посолявате. Следва и останалата смес от каймата. Отгоре изсипвате сместа за заливката, хубаво разбъркана.

Печете мусаката около 30 минути, на 180 грaдуса или до приятен загар.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#209116
Рецептата е добра.Малко увеличих дозата,но все пак се получи много добре
1
0