Миланска Мусака

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Миланска Мусака
Снимка: Таня Левенова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Знаете ли каква мусака правят в Милано - ами невероятна, ето каква"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чушки - печена червена
  • домати - 3 бр. или 200 г от консерва
  • бяло вино - 100 мл
  • макарони - 200 г сварени
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
  • За заливката
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 50 - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред сварявате макароните. След това запържвате лука, чесъна и каймата. Добавяте виното, доматите, 100 мл топла вода и накрая нарязаната печена чушка.

Оставяте соса да поври около 5-10 минути. Прибавяте подправките и разбърквате хубаво сместа. На дъното на тава поставяте един тънък слой от сместа с каймата.

Върху нея изсипвате сварените макарони и леко посолявате. Следва и останалата смес от каймата. Отгоре изсипвате сместа за заливката, хубаво разбъркана.

Печете мусаката около 30 минути, на 180 грaдуса или до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#209116
Потребител#209116
Рецептата е добра.Малко увеличих дозата,но все пак се получи много добре
28.03.2018 20:48
1