Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Пурички»Хрупкави Канелени Пурички

Хрупкави Канелени Пурички

Elena MatevaElena Mateva
Помощник Готвач
2468211
Хрупкави Канелени Пурички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • масло - 70 г
  • пудра захар - 100 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1/2 пакетче
  • амонячна сода - 1 к.л.
  • брашно - за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива със захарта до получаване на гладка каша.Прибавя се канелата и се бърка до пълното и поемане от сместа. Амонячната сода се разтваря в млякото и се прибавя към маслото и захарта.

Разбърква се добре. Малко по малко се прибавя брашното и се меси. Тестото не трябва да е много твърдо. След като е готово се разточва на тънка кора с дебелина около 2 мм.

Изрязват се правоъгълници, като размерите им всеки сам си определя, според това, колко големи иска да са му пуричките. Всеки правоъгълник се завива по дължина на руло, което не трябва да се стяга много.

Нека рулцата да са по-хлабавички. В тавичка се слага хартия за печене. Пуричките се нареждат върху нея. Пече се на 180 градуса, до зачервяване.

От това тесто можете да си приготвите също така и бисквитки с най-различни форми, които можете да украсите с крем или просто да поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: