Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Яхния»Заешка яхния с гъби и спанак

Заешка яхния с гъби и спанак

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Заешка яхния с гъби и спанак
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Вкусна заешка яхния с гъби и спанак - поднесете за вечеря или за обяд"

Необходими Продукти

  • заек - 1/3 бр.
  • гъби кладница - 150 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • картофи - 4 бр.
  • спанак - 100 г
  • олио
  • брашно - 3 с.л.
  • доматен сок - 500 мл
  • захар
  • бульон - от заека
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се вари около 2 часа. Изважда се, за да изстине и да се обезкости. Накъсва се на мръвчици.

Гъбите се измиват и нарязват на дребно. В моя случай те са по-ситни и са цели.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на кубчета.

Спанакът се измива и нарязва на лентички.

В тенджера се слага олио да загрее. Добавят се гъбите да се запържат. Към края се добавя и зеленият лук да се запържи съвсем леко. Добавя се брашното да се запържи. Разбърква се.

Постепенно се добавя доматеният сок, като непрекъснато се разбърква. Добавя се малко захар, за да убие киселинността на доматите.

Постепенно се добавя бульонът от варенето на заека. Бърка се.

Добавят се картофите и заешкото месо.

Яхнията се оставя на котлона до сваряване на картофите, като се разбърква от време на време, за да не загори. Ако е необходимо се добавя и малко вода.

Заешката яхния се овкусява със сол и черен пипер. Малко преди да се отстрани от котлона се добавя спанакът, за да запази от свежестта си. Разбърква се.

Заешката яхния с гъби и спанак е готова да бъде сервирана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана много вкусна яхния!Препоръчвам тази рецепта!
30.01.2024 18:52