Заешка яхния с лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Заешка яхния с лук3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4-6
"Ако си падате по бързите ястия, не гледайте тази яхния. Тя се приготвя на бавен огън, с много мерак и си струва всяка една минута очакване!"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 малък заек
  • моркови - 2 броя
  • лук - 3 глави
  • картофи - 2 броя
  • зеле - 2 ч.ч. нарязано кисело
  • чесън - 5 скилидки
  • бахар - 2 - 3 зрънца счукан
  • кимион - 1/2 ч.л. смялн
  • сол
  • черен пипер
  • олио - около 100 мл
  • вино - 100 мл червено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Порционирайте заешкото и по желание го накиснете в равни части червено вино и оцет за 1 нощ. След това го отцедете и го овкусете със сол, черен пипер и смлени бахар и кимион. Полейте с олио и оставете така.

През това време загрейте мазнината в голям съд и запържете накълцания лук, моркови и чесън. Добавете в съда порционираното заешко и запържете с него. Долейте виното и изчякайте няколко минути, докато се поизпари алкохолът.

Прибавете зелето и след няколко минути бъркане, долейте вода на око. Оставете яхнията да се вари, докато заешкото омекне напълно, като при нужда доливайте вода. 20 минути преди да свалите заешката яхния с лук от котлона добавете 1-2 почистени и нарязани картофа.

Накрая овкусете със сол и остналите подправки на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка: