Кюфтенца по марокански в доматен сос

23/03/2018
Gabriela
отGabrielaНовак35
"Отидохме до Мароко, за да донесем тези вкусни кюфтенца в доматен сос - и пътешествието си струваше "
Приготвяне45 мин.
Готвене25 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо741
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се реже на кубчета и се залива с топло прясно мляко.

Към каймата се прибавят ситно нарязаният лук, отцеденият хляб, яйцето, галетата, солта, лютият червен пипер, канелата, кимионът и настърганото индийско орехче и всичко се омесва добре.

Оформят се кюфтенца, които се пържат, като се обръщат постоянно (за около 3 мин).

За соса ситно нарязаният лук се сотира в зехтина за около 10 минути, след което се прибавят счуканият чесън и настърганият джинджифил. Сотира се за кратко и се сипват доматите.

Подправя се със сол и лют червен пипер, след което се прибавят кюфтенцата и ястието се оставя да къкри на слаб огън за около 15 минути.

След това се прехвърля в тава, слагат се маслините, отгоре се чукват яйцата и ястието се запича в загрята на 180 градуса фурна за 5-10 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар