Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Мамината чорба със скумрия

Мамината чорба със скумрия

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Мамината чорба със скумрия
Снимка: Марияна
1 / 3
25/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 3 л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • девесил - пресен
  • черен пипер - на вкус
  • жълтъци - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На котлона слагаме тенджера с вода - 3 литра. Слагаме я да заври. Белим си моркова, картофа и лука. Режем ги на едро на по 2-3 парчета и ги слагаме вътре във водата. Подправяме със сол 1 щипка и черен пипер на вкус.

Почистваме рибата от вътрешностите и люспите. Махаме главата на рибата. Измиваме я много добре и режем рибата на 3 парчета. Слагаме и рибата в тенджерата.

Намаляваме котлона и оставяме да се сварят. На рибата и трябва по-малко време да се свари.

Като се свари рибата я махаме и я слагаме в чиния. Почистваме я от костите и я накъсваме на парченца. След като се сварят зеленчуците, ги режем на дребно.

Бульона го прецеждаме през цедка в друга тенджера. Вътре слагаме рибата и нарязаните зеленчуци. Връщаме чорбата на котлона. В купичка слагаме жълтъците и ги разбиваме много добре. Застройваме чорбата внимателно.

Поръсваме с нарязан на ситно девесил. Аз лично слагам пресен повечко като количество. Да ви е сладко! Сипваме и хапваме гореща. Вкусна чорба със скумрия, която правеше майка ми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: