Начин на приготвяне
На котлона слагаме тенджера с вода - 3 литра. Слагаме я да заври. Белим си моркова, картофа и лука. Режем ги на едро на по 2-3 парчета и ги слагаме вътре във водата. Подправяме със сол 1 щипка и черен пипер на вкус.
Почистваме рибата от вътрешностите и люспите. Махаме главата на рибата. Измиваме я много добре и режем рибата на 3 парчета. Слагаме и рибата в тенджерата.
Намаляваме котлона и оставяме да се сварят. На рибата и трябва по-малко време да се свари.
Като се свари рибата я махаме и я слагаме в чиния. Почистваме я от костите и я накъсваме на парченца. След като се сварят зеленчуците, ги режем на дребно.
Бульона го прецеждаме през цедка в друга тенджера. Вътре слагаме рибата и нарязаните зеленчуци. Връщаме чорбата на котлона. В купичка слагаме жълтъците и ги разбиваме много добре. Застройваме чорбата внимателно.
Поръсваме с нарязан на ситно девесил. Аз лично слагам пресен повечко като количество. Да ви е сладко! Сипваме и хапваме гореща. Вкусна чорба със скумрия, която правеше майка ми.