Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Невероятно пилешко със сметана и кашкавал

Невероятно пилешко със сметана и кашкавал

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Невероятно пилешко със сметана и кашкавал
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако искате пилешкото да се топи в устата и всички дълго да говорят за него, пригответе го със сметана и кашкавал"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
  • кашкавал - 150 г
  • Сметанов сос
  • готварска сметана - 200 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • майонеза - 2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • мащерка - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на парчета, нарежда се в тава. Отгоре им се изстисква сок oт половин лимон.

Престоява 10 минути и се овкусява със сол и черен пипер и от двете страни. В тиган се загрява олио. Филето се овалва в галета и се пържи до зачервяване от двете страни. Изкарват се в същата тавичка.

Отделно в дълбока купа се слага готварската сметана, маойнеза, подправките и счукан чесън. Сместа се разбърква много добре и с нея се заливат филетата. Поръсват се с рендосан кашкавал.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути или до зачервяване на кашкавала. Не трябва да се прекалява със запичането, за да остане филето сочно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусно! Благодаря за рецептата!
11.04.2024 13:03
2