Начин на приготвяне
Прясното мляко поставяме на котлона да се загрее.
Яйцата разделяме на белтъци и жълтъци, като към жълтъците прибавяме захарта и разбъркваме, докато захарта се стопи.
След като се разтопи захарта, прибавяме брашното и ванилията и доразбиваме сместа.
Готовото загрято мляко прибавяме към сместа, като непрекъснато бъркаме. Готовата смес сипваме в тенджера и слагаме на котлона и бъркаме, докато се получи крем.
Оставяме крема да изстине, а през това време разбиваме белтъците на сняг с 1 с.л. захар.
Белтъчения крем прибавяме лъжица по лъжица към другия крем при непрекъснато бъркане с дървена лъжица само в една посока, докато се получи еднородна пухкава смес.
Готовата смес можем да поставим във фризера да замръзва, но може и да прибавим какаото в част от сместа и след това да върнем в цялата смес, като разбъркаме добре и тогава да поставим във фризера.
Пожелание може и да се оцвети с готварски бой.