Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с Маскарпоне и Целувки

Торта с Маскарпоне и Целувки

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Торта с Маскарпоне и Целувки6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Нежна и желана като целувката на любим човек"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 8 бр.
  • брашно - 8 с.л.
  • бакплувер - 2 пакетчета
  • захар - 6 с.л.
  • прясно мляко - 6 с.л. топло
  • олио - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • За крема
  • маскарпоне - 600 г
  • целувки - 600 г
  • бонбони маршмелоу - 200 г
  • За украса
  • целувки - 3 - 4бр.
  • бонбони маршмелоу - 4 - 5бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме първо блатовете, като разделяме жълтъците от белтъците.

Белтъците разбиваме на сняг.

Жълтъците разбиваме със захарта на пухкав крем. След това добавяме олиото, прясното мляко, лимоновия сок, брашното и бакпулвера. Разбъркваме и изсипваме разбитите белтъци. Бъркаме внимателно до хомогенизиране.

Разпределяме сместа в три кръгли тавички, постлани с намаслена хартия за печене с еднакъв диаметър. Ако нямате три еднакви тавички, изпечете последователно блатовете в една.

Оставяме блатовете да се охладят.

За крема изсипваме маскарпонето в купа и в него натрошаваме целувките, а бонбоните Маршмелоу нарязваме на парченца. Разбъркваме.

В широка плоска чиния поставяме един блат, намазваме го с крема, отгоре поставяме втория, намазваме с крем, после поставяме третия блат.

Отгоре намазваме обилно с крем и заглаждаме. Украсяваме с натрошени целувки и нарязани бонбони и прибираме в хладилника да се стегне хубаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: