Пържен Паламуд с ароматни подправки

Пържен Паламуд с ароматни подправки

ЗорицаЗорица
Гуру
997
8k
4k
3k
6
Пържен Паламуд с ароматни подправки
Снимка: Зорица
1 / 4
27/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Ако ще е риба, да е паламуд, н опържен и с най-ароматните подправки"

Необходими Продукти

  • паламуд - 2 бр.
  • лимонов сок - сока от 1 бр. лимон
  • девесил - няколко щипки сушен
  • мащерка - 2 - 3 щипки сушена
  • копър - няколко щипки сушена
  • чесън на прах - 1/2 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • царевично брашно - 6 с.л.
  • олио - за пържене
  • резени лимон - за гарниране
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Паламудът се почиства добре и се нарязва напречно на шайби.

Нарязаната риба се полива обилно с прясно изцеден лимонов сок и се оставя да си почине поне за 30 минути.

Шайбите паламуд се овалват в царевичното брашно, в което са смесени подправките - чесън на прах, сушени девесил, мащерка, копър, сол и черен пипер.

Шайбите се пържат в силно загрято олио - до хубаво зачервяване, и всяко парче риба се слага върху кухненска хартия, за да се изцеди от излишната мазнина и да се запази по-хрупкаво.

Поднася се с резени лимон.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: